• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

LA COMBINACIÓ PERFECTA

Els espais tendeixen a ser cada vegada més reduïts i amb menys il·luminació. Per aquest motiu, una de les tendències amb major profusió en l’actualitat és nodrir les habitacions de pocs metres amb parquet. D’aquesta manera, s’aconsegueix una sensació de més amplitud i sembla que l’espai guanya metres. La solució més recomanada és posar làmines amples amb poques juntes i sense sanefes o separacions prominents, ja que si tenen homogeneïtat, ofereixen una sensació de més continuïtat i linealitat. A més, si es busca una il·luminació extra, s’aconsella utilitzar tonalitats clares, com el de la fusta jove o properes a la gamma del gris.


El parquet es pot col·locar sobre qualsevol tipus de sòl. L’únic requisit és que el pis ha d’estar sobre una base ferma, recta i anivellada i sense problemes d’humitat o altres semblants.

Per una combinació perfecta, cal tenir en consideració el tipus de mobiliari que acompanyarà el sòl. Amb aquest tipus de parquet no és recomanable utilitzar decoracions tradicionals o d’estil vintage industrial, perquè ambdós compten amb una estètica més fosca i càlida poc adient per als espais sense llum. Per tant, la millor opció és l’estil modern, el vintage i l’escandinau. A més, cal dotar cada sòl de personalitat. Per aquest motiu, hem d’evitar els sòls fabricats en serie i d’aspecte semblant. Si es vol més naturalitat, només cal ressaltar les vetes i els nusos visibles, d’aquesta manera, s’aconseguirà un sòl més acollidor i atraurà totes les mirades.


Les noves tecnologies ens permeten mantenir les principals característiques del parquet (naturalitat, frescor, candor...) i alhora ens ofereixen moltes altres propostes innovadores i cada vegada més curoses amb el medi ambient. Per exemple, actualment s’aposta molt més per la fabricació reutilitzable, que utilitza compostos de fustes reciclades per elaborar taulers de parquet amb un aspecte totalment nou. També hi ha maquinàries que tallen, poleixen i impregnen les fustes quasi en un sol pas, accelerant així la producció i facilitant la col·locació de pisos de parquet en múltiples espais segons els seus usos i requisits de trànsit i resistència.


Abans de les noves tècniques i acabats, els tipus de parquet que es podien escollir eren bastant limitats. Per als habitatges convencionals, es podia escollir entre el parquet tradicional de roure o el fresc. Per a pisos de més trànsit, s’optava per fustes de pi o avet. I els que de veritat podien costejar-s’ho, optaven per la fusta de pinotea o de marqueteria, gens econòmica però molt resistent. Actualment, es pot utilitzar qualsevol tipus de parquet sempre que s’hi apliquin els protectors i els reforçadors adients. A més, ara també hi ha una gran varietat de fustes exòtiques que cada vegada són més fàcils d’adquirir, com bambú, teca o wengue.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156