• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

La dansa és vida! El ball urbà com a mitjà d’expressió

El ball urbà o ball de carrer és un estil de ball que va començar a sorgir en espais oberts, fora de les escoles i les aules de dansa. En el seu inici, aquests balls eren totalment improvisats i de naturalesa social. Qualsevol lloc i situació era un bon moment per deixar-se anar i lluir uns passos, ja fos al mig d'una plaça, en una festa o en clubs nocturns. De fet, la majoria dels estils urbans que trobem avui en dia formen part de la cultura vernacular de la zona geogràfica d'on provenen i mostren els seus orígens i tradició a través de coreografies personals i plenes de força. Però com tot, aquests balls han evolucionat. Els seus escenaris ja no s'ubiquen únicament en zones urbanes, sinó que –gràcies a l'èxit i ressò que han tingut– grans escoles i aules professionals han decidit apostat per aquestes danses i ensenyar-les a tots aquells que estiguin interessats.

L'Escola de Danses Urbanes T.C. n'és un exemple. L'entitat està ubicada a Santa Coloma i ofereix 10 tipus de ball urbà amb 10 professors diferents. Disposa de classes per a tots els nivells i realitzacàstings on s'escullen els millors ballarins per formar grups i assistir a competicions. Un dels seus grups més exitosos, Deivas, ha estat classificat pel Mundial de Dansa que se celebrarà aquest octubre a la ciutat d'Orlando. Per primera vegada, ballarins d'Andorra representaran el país en un esdeveniment mundial tan destacat com aquest! 

Dins dels balls urbans que ofereix l'escola trobem: el funky, el voguing, el waacking, el dancehall, el sexy style, el contemporani, l'old school, el new style, l'afro i el comercial.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156