• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

LA PAU DE L’HIVERN

Els mesos de fred minven l’activitat del nostre jardí. Tot i això, és important mantenir els espais exteriors en condicions i realitzar-hi les tasques que siguin adients per a cada època de l’any.Amb l’arribada del fred hem de protegir el nostre jardí per evitar que les plantes pateixin danys. És temps de recés per a la majoria de les plantes, per aquest motiu, no necessiten tantes atencions com en els mesos de primavera. Però això no vol dir que no hi hagi feina a fer! El jardí és una de les zones on més es gaudeix, però també és una de les que porta més feina. I és que no importa l’època, s’ha de mantenir el jardí en bon estat durant tot l’any. L’entrada del fred ens fa necessari protegir el nostre jardí per evitar que les plantes pateixin danys i el nostre espai es vegi descuidat. Com podem treure el màxim partit a les zones verdes durant els mesos de fred? El primer de tot és cobrir les flors i plantes que tinguem per evitar que es gelin. Hem d’estar preparats per afrontar el fred. I les nostres plantes, també. El millor és cobrir-les amb materials com tela, lona o plàstic. També hem d’abonar les plantes que floreixen a l’hivern, ja que això allarga la seva floració.


En el cas específic de les roses, s’ha de realitzar la «poda d’hivern», ja que d’això depèn que hi hagi flors a la primavera. Ho podem fer aplicant un fungicida després de la poda per a protegir el tall i eliminant les deixalles per evitar possibles malalties i infeccions d’insectes que es vulguin refugiar sota les deixalles. Pel que fa als arbrers, aquests es poden protegir de les gelades cobrint-los amb plàstic o tela per aconseguir mantenir una temperatura més alta en el seu interior.


Si tenim pins sembrats, hem d’estar pendents de la processionària, que és una plaga que construeix els seus nius per protegir-se del fred, de manera que l’hivern és l’època ideal per a trobar-la i eradicar-la tallant les branques danyades i destruint aquests nius. Un altre aspecte a tenir en consideració és la gespa. La cura d’aquest element és una tasca fonamental per al nostre jardí. Hem de tenir una bona protecció de terra i arrels de cara a l’hivern. Per això, és recomanable deixar la gespa una mica alta. A més, durant els mesos de més fred hem d’evitar el màxim possible trepitjar la gespa per evitar la formació de tolls, que augmenten les possibilitats de formació de molsa i líquens. En cas que notem gebre sobre l’herba, el més recomanable és realitzar un petit reg en les hores del matí, ja que si ho fem durant la nit, és probable que es formin capes de gel a les fulles que acabin causant un dany irreparable a les seves cèl·lules. A més, molt important! Els testos i jardineres no han de retenir aigua, ja que es podria congelar i perjudicar la planta. Per protegir-les del fred, podem posar les nostres plantes a sobre d’una fusta i ajuntar-les a la paret perquè estiguin més recollides. I per protegir les arrels, es recomana la utilització de mulch. Aquest formarà una barrera protectora i les mantindrà sanes.Les claus d’un cuidat hivernal


· Protegir les plantes de plagues i malalties fent una aplicació preventiva d’insecticides i fungicides.


· El reg de les plantes s’ha de fer amb menys freqüència i en les hores del dia més càlides. D’aquesta manera, evitarem acumulacions de gel sobre les fulles.


· Una tasca que podem aprofitar en temps d’hivern és la del manteniment d’eines. D’aquesta manera, estaran en perfectes condicions quan les vulguem utilitzar en les tasques de primavera.

· Hem de netejar, lubricar i esmolar les fulles de les màquines tallagespa perquè estiguin en perfectes condicions a l’arribar la primavera.


· Per tenir un jardí bonic en qualsevol època de l’any, és imprescindible realitzar les tasques adients durant cada temporada per garantir que les nostres plantes i materials estan en les millors condicions possibles.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156