• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

La primavera, el despertar de la vidaQue hi ha de cert en el refrany "La primavera la sang altera"? És una de les frases més escoltades quan comencen a arribar els mesos primaverencs, i la veritat és que aquestes paraules tenen més fonament i veracitat del que creiem.


Diversos estudis afirmen que la llum estimula la producció de serotonina i suprimeix la producció de melatonina. Aquestes hormones són clau per a la regulació dels cicles son-vigília i, per tant, influeixen directament en el nivell d'energia i l'estat d'ànim. D'aquesta manera, quan comencem a tenir més hores de sol, el nostre cos experimenta un canvi brusc de llum (cal pensar que venim de l'hivern, on la foscor està molt més present) i notem literalment que la nostra sang està més viva, més alterada. A més, la primavera també afavoreix la secreció de feromones, oxitocina, dopamina i noradrenalina, que estan relacionades amb l'atracció sexual i influeixen positivament en l'estat d'ànim. D'aquí que també veiem augmentat l'interès per dur a terme activitats i per relacionar-nos amb altres persones durant els mesos primaverencs.


Per tot, no hi ha dubte que la primavera és el despertar de la vida. A causa de l'augment de llum i a l'energia que ens aporta, ens veiem més abocats a sortir de casa i a relacionar-nos amb l'exterior. Gràcies primavera!

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156