• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

La volta a Espanya en autocaravana (Múrcia - Andalusia)Seguim amb la volta a Espanya en autocaravana després d'haver viatjat des d'Andorra fins a Santa Pola en el primer article de la sèrie. En aquesta ocasió, partint des del punt on el vam deixar, viatjarem per les comunitats autònomes de Múrcia i Andalusia. Hem seleccionat alguns dels destins més interessants i dissenyat la ruta a seguir, però aquesta guia també et pot servir com a punt de partida per a dissenyar els teus propis itineraris, ja que existeixen moltíssimes zones de la geografia espanyola que són increïbles i que s'han quedat fora de la nostra proposta. Comencem! Nosaltres hem considerat indispensable vorejar la costa de Múrcia, no sense abans fer una petita parada en Les Llacunes de la Mata i Torrevella, un espai natural protegit que compta amb una llacuna rosa de 1.400 hectàrees. El color es deu a un bacteri que allibera un pigment rosaci en aigües amb una concentració de sal elevada, però està totalment prohibit banyar-se per a garantir la qualitat de l'ecosistema i per evitar possibles accidents amb les màquines submergides que extreuen la sal.

Una vegada a Múrcia, la primera parada obligatòria és La Màniga. Allà podràs relaxar-te en les magnífiques platges de la Mar Menor, gaudir d'un passeig en veler, practicar caiac, bussejar a la reserva marina de Cap de Pals, visitar algun dels balnearis de la zona o realitzar rutes per les diferents senderes senyalitzades que hi ha, entre moltes altres coses.

Entre les ciutats que podem visitar en aquesta comunitat autònoma, destacarem Cartagena i Lorca, totes dues carregades d'història i llocs interessants, estan separades per tan sols 90 quilòmetres. De Cartagena pots visitar el Teatre Romà, la Casa de la Fortuna, el Castell de la Concepció o el Barri del Fòrum Romà. Respecte a Lorca, els seus principals atractius són un castell que data del segle X, l'Església de Santiago i la seva peculiar història, la Plaça d'Espanya i el Palau de Guevara.

Les següents parades estan situades a Almeria: La Platja dels Morts, La Platja de San José i Cap de Gata. Estan separades per pocs quilòmetres i les tres són veritablement impressionants gràcies a les seves aigües cristal·lines i els seus diferents tipus de sorra. Si decideixes visitar la Platja dels Morts, has de saber que l'administració ha situat uns petits pàrquings a peu de carretera pels quals has de pagar al voltant de tres euros, però continuen sent la millor opció per la seva proximitat a l'accés a la platja: una petita sendera que ha de realitzar-se a peu.

Andalusia és molt extensa i compta amb infinitat de zones úniques. Granada, Marbella, Cadis, Sevilla i Còrdova són les destacades d'aquesta ruta, però al voltant d'aquestes i també en les comunitats que s'han quedat fora existeix una oferta turística molt extensa. Comencem per Granada, situada a 180 quilòmetres de Cap de Gata: No hi ha cap dubte que la visita imprescindible és l'Alhambra: El Generalife, la Alcazaba, el Palau de Carles V, Els palaus Nassarites i el Pati dels Lleons són una autèntica meravella arquitectònica, però Granada alberga moltes altres zones que han de visitar-se. La Catedral de Granada, els banys àrabs més antics d'Espanya (els del Banyuelo, del segle XI), les coves del Sacromonte, el mirador de San Nicolàs, el barri d'Albaicín... i les rutes de tapes!

Marbella es cola dins de la ruta per la seva popularitat. Sempre associada amb el luxe i l'exclusivitat de les seves festes, en aquesta ciutat de Màlaga podràs sorprendre't amb els cotxes i iots de luxe que alberga Port Banús, gaudir de les llargues nits a locals per a totes les butxaques, conèixer el parc de l'albereda o l'avinguda de la Mar, visitar l'Alcazaba i les seves muralles i, per descomptat, donar-te un bany a la platja.

A 180 quilòmetres trobem la ciutat de les 100 torres de vigilància: Cadis. La gran perla de la costa andalusa deixa empremta en el cor de tot aquell que la visita gràcies la seva impressionant catedral, la torre Tavira, el barri del Pópulo, la fortalesa de Santa Catalina i la Plaça de Sant Joan de Déu, a més de les seves platges i la seva excel·lent gastronomia.

La penúltima parada d'Andalusia és la capital: Sevilla. A pesar que no té platja i de les seves altes temperatures a l'estiu, descobrir aquesta ciutat sempre serà una estupenda opció si tens l'oportunitat. Sevilla és art en estat pur. El palau Real Alcàsser (un dels més antics del món) i els seus jardins, la seva catedral gòtica, el barri de Triana, la Plaça d'Espanya i la Giralda són algunes de les opcions a visitar que sens dubte faran que t'enamoris de la ciutat.

I arribem a Còrdova. Els seus segells d'identitat són la Mesquita i l'Alcàsser, dos dels monuments més visitats d'Espanya per la seva gran bellesa i interessant història, però hi ha més: La Torre de la Calahorra, el Temple Romà, la Porta d'Almodóvar, les Caballerices Reals, el Palau de Viana o l'església de Santa Marina són algunes de les opcions a descobrir, però també val la pena deixar temps per a vagarejar o gaudir d'un bany àrab.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156