• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Les claus per transmetre un missatge empresarial eficaçTot el que envolta la nostra marca, empresa o producte, transmet un missatge. Això significa que, a més del contingut que puguem mostrar durant les campanyes publicitàries o comunicatives, hem de tenir cura de cada un dels missatges que transmetem, siguin textuals, visuals, auditius... I és que aquest tipus de comunicació indirecta representa una part fonamental en el creixement i l'impacte del nostre negoci.


Què hem de tenir present a l'hora de transmetre tots els nostres missatges?


El primer que hem de tenir en compte a l'hora d'expressar els nostres missatges és a qui ens dirigim. Si no sabem amb qui ens comuniquem, és impossible elaborar un missatge clar i concís. Hem d'analitzar el mercat que entra en el nostre sector i esclarir quin públic volem captar. A vegades, fer un missatge massa ampli pot ser contradictori, pot ser que la nostra comunicació no impacti a cap sector concret i que s'acabi perdent per la seva generalitat. Per això, és important adequar el missatge a les especificitats del nostre públic i dirigir-lo de forma directa.


El segon punt a tenir en consideració és la reacció que es vol crear amb el missatge. Hem de pensar que volem despertar en els nostres consumidors a través de la comunicació que estem fent. En funció de les emocions o sentiments que vulguem aflorar, haurem de dirigir el nostre missatge cap a un vessant o l'altre. I és que no és el mateix voler transmetre seriositat o sofisticació que alegria i joventut. Cada sector, negoci, marca i producte té les seves característiques, i les hem d'aprofitar. A més, si el significat del missatge és molt general i està poc focalitzat, és possible que el significat que capti el públic sigui erroni, no sigui adient amb el nostre negoci o doni lloc a malentesos.


Relacionat amb el punt que acabem de comentar, trobem la direcció i la claredat. Perquè un missatge sigui eficaç i arribi al públic que desitgem, ha de ser, sobretot, directe i clar. Hem de procurar que el públic rebi el missatge de forma senzilla, si li costa molt comprendre la informació que s'està donant, és possible que s'acabi avorrint i doni el nostre missatge per impossible. Si és aquest cas, perdrem un possible client i embrutarem la imatge del nostre negoci.


Per últim, però no menys important, cal que exaltem sempre allò que diferencia el nostre negoci, marca o producte. Si potenciem les fortaleses de la nostra empresa en tots els missatges i comunicacions, aconseguirem diferenciar-nos entre el sector i tenir un públic fidel que entén la nostra marca i la segueix pels seus valors i línies de comunicació.
LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156