• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

Més permissió en l'activitat esportiva i els horaris de confinament


SFGA/CEsteve


El Govern ha decidit ampliar les excepcions al confinament relacionades amb les sortides i passejades socials. A partir d'avui, es permet la realització d'activitat esportiva a la muntanya, com el senderisme, córrer o la pesca. A més, es pot dur a terme la pràctica del ciclisme per carretera o muntanya i es permeten els desplaçaments en bicicleta com a mitjà de transport.


Fins ara, la distància màxima des del domicili per fer exercici o passejar era de dos quilòmetres. Però amb la nova ampliació, s'elimina totalment la limitació en el recorregut de desplaçaments. També es permet l'ús del vehicle per desplaçar-se a espais oberts amb l'objectiu de realitzar les activitats físiques permeses. Així mateix, s'augmenta el temps per a les sortides, podent-se escollir entre sortir una hora cada dia o dues hores en dies alterns en funció dels números d'edifici. És a dir, qui visqui en números d'edifici parells pot sortir els dies parells del mes i qui visqui en números d'edifici senars pot sortir els dies senars del mes. Per a les cases que no tenen número, se seguirà el criteri alfabètic del nom de la casa, podent sortir els dies parells els residents a les cases amb l'inicial de l'A a la M i els dies senars de la N a la Z.


Pel que fa a les franges horàries, el nou protocol d'excepcions amplia l'horari reservat per fer activitat física en espais urbans fins a les 22 hores –abans era fins a les 21 hores–. Igualment, no es requereix seguir els horaris reservats (amb excepció de la franja d'entre les 11 hores i les 14 hores per a les persones de més de setanta anys i vulnerables) per a la pràctica del senderisme o córrer quan es realitzin en espais naturals amb molt poca concurrència de gent.


Tercera fase de desescalada


La tercera fase de desescalada, que començarà dilluns que ve, permetrà que 3.300 treballadors tornin als seus llocs de treball. Aquests se sumaran als 26.700 que ja han pogut reprendre l'activitat durant les fases 1 i 2 del desconfinament.


Tal com recorda el Govern, aquesta tercera fase es dividirà en subfases per fer que la reincorporació al mercat laboral sigui escalonada. D'aquesta manera, la primera subfase estableix que, a partir de dilluns, podran obrir professions sanitàries, perruqueries, barberies i centres d'estètica, així com les consultes veterinàries. També s'afegeix la compravenda del sector immobiliari i diverses activitats del sector manufacturer. A més, les activitats d'edició i gràfiques, les agències de publicitat i d'intermediació de personal i les llars d'infants.


Pel que fa a la segona subfase, s'espera que es puguin incorporar les activitats esportives professionals i internacionals, que segueix amb la primera obertura que es va iniciar el 4 de maig amb 128 esportistes. Aquesta segona fase ha començat avui amb la reincorporació d'aproximadament 300 esportistes federats. També s'amplien les freqüències d'entrenament i es reubiquen algunes pràctiques a emplaçaments més adequats.


Tests anticossos


Avui comença la segona volta dels tests d'anticossos amb els professionals sanitaris i cossos especials a la caserna de Bombers. Els voluntaris i els seus convivents ho faran, al seu torn, diumenge en els punts d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. A partir del dilluns vinent, s'iniciarà la segona volta a la població general.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156