shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • socialcomandorra

Mesures de prevenció específiques pel comerç, la restauració i els allotjaments turístics


SFGA/JAViladot


El Govern estableix algunes mesures específiques per als establiments del comerç i la restauració. En el cas de les botigues de roba, hauran de tenir la capacitat d'emprovadors al 50% o separar les de roba utilitzades i mantenir-les en quarantena 48 hores. Pel que fa a les perfumeries i locals de venda estètica, no podran utilitzar mostres ni testers. I en les òptiques, els clients no podran emprovar-se les muntures de forma lliure, els hi hauran de facilitar els professionals i desinfectar-les després de cada prova.


El sector de l'hoteleria també tindrà restriccions. Els allotjaments turístics (hotels, hostals, residències i pensions), empreses de gestió d'habitatge d'ús turístic (HUT), allotjaments rurals, càmpings, refugis de muntanya i agències de viatges. En relació amb els allotjaments, els establiments no podran oferir servei de buffet lliure. Caldrà potenciar el servei d'habitacions o transformar l'espai en un buffet assistit o de servei a taula. També caldrà utilitzar equips de protecció individual per als treballadors.


En el cas que es detecti una persona amb símptomes de la COVID-19 en les instal·lacions turístiques, caldrà trucar al metge o al 116 per seguir les indicacions inicials amb la possibilitat posterior de realitzar una prova PCR oTMA.


El Govern flexibilitza els requisits econòmics per accedir als ajuts de locals comercials i habitatges de lloguer


El Govern ha aprovat la modificació del Reglament que regula l'ajut econòmic ocasional destinat als propietaris de locals comercials o habitatges que hagin vist reduïts els seus ingressos de manera substancial amb motiu de les mesures excepcionals pel coronavirus SARS-CoV-2. El canvi té l'objectiu de flexibilitzar el llindar econòmic per accedir a l'ajut i, d'aquesta manera, s'amplia la població susceptible de rebre aquest ajut.


L'ajut està destinat als propietaris que vegin minvats substancialment els seus ingressos en aplicar les rebaixes introduïdes per les lleis de mesures urgents aprovades els darrers mesos, que estipulen reduccions tant de la renda en els contractes d'arrendament de locals per a negoci com per als habitatges de lloguer.


Pel que fa als requisits per poder-se'n beneficiar, inicialment s'havia establert un límit d'ingressos anuals, inclosos els procedents dels lloguers, en 24.000 euros quan es tractava d'una persona sola i de 40.000 euros en el supòsit d'una unitat familiar. Ara, vista l'afectació de les mesures excepcionals i urgents sobre els propietaris de locals i habitatges que constitueixen el gruix dels seus ingressos, s'ha considerat oportú incrementar el topall d'ingressos procedents de lloguers. La modificació estipula que quan es tracta d'una persona sola, aquest serà de 48.000 euros i en el cas d'unitat familiar serà de 54.000 euros.

FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156