• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Mónica Naranjo escull Andorra per mostrar la seva faceta més íntima
La segona estrella en actuar al festival Andorra Mountain Music ha sigut la gran Mónica Naranjo, una de les veus més potents que ha tingut i té la música espanyola. Després de l'espectacular esdeveniment que ens va deixar el DJ Armin van Buuren, dissabte ens vam endinsar en un recital homònim en el qual la majestuosa veu de la cantant va omplir l'escenari amb l'única companyia d'un piano. L'artista ens va delectar amb cançons inoblidables d'un dels seus discs més emblemàtics, 'Puro Minage'. Sens dubte, va ser concert íntim i molt especial que ens va apropar més a la cantant i ens va permetre veure el seu perfil més melancòlic.

Perquè pugueu conèixer de més a prop el progrés de Mónica Naranjo, us deixem un petit resum de la seva trajectòria musical i algunes curiositats sobre la seva vida que segur us sorprendran!Trajectòria de Mónica Naranjo


Mónica Naranjo va néixer per ser cantant, no hi ha dubte. Des dels quatre anys, l'artista ja entonava melodies i feia notar la potència de la seva veu. Amb 11, tocava el piano, i amb 14, la seva mare la va apuntar a classes de cant. Però no va ser fins que va complir 17 que es va introduir en el món musical de forma més professional. I tot va començar en un karaoke... qui ho diria!


Resulta que una nit, mentre Mónica Naranjo estava cantant, el reconegut productor Jose Luis Moreno va entrar casualment a dins del local. En escoltar la veu de l'artista va quedar tan meravellat que va decidir posar-la en contacte amb el productor discogràfic de 'Locomia', Cristóbal Sánsano. I aquest no ho va dubtar, li va faltar temps per incorporar-la al grup com a corista. Posteriorment, va sorgir l'amor entre ells i es van acabar casant (tot i que l'espurna es va anar apagant i, uns anys després, van optar per separar-se).


La veu de Mónica Naranjo com a corista agradava, però no va acabar triomfant com s'esperava. Així que ella i el seu productor/marit van decidir traslladar-se a Mèxic per cercar noves oportunitats. I la van encertar! La cantant va tardar poc a triomfar i convertir-se en un referent a tot el país. De fet, l'artista ha reconegut en diverses entrevistes que la seva carrera professional ha nascut i crescut a Mèxic. Després d'uns anys de progrés, Mónica Naranjo va decidir tornar a Espanya i, aquesta vegada, ja amb una trajectòria notable a les espatlles, va aconseguir l'èxit que tant esperava i més. Des del seu retorn, la cantant no ha parat de sorprendre i d'acumular premis i reconeixements.


El seu primer disc de platí el va aconseguir amb 'Palabra de Mujer', ara ja n'acumula tres i un d'or a Mèxic. També té tres World Music Awards per ser l'artista espanyola més venuda i el reconeixement de crítics experts del 'New York Times', que la cataloguen com una de les cantants amb la millor veu a escala mundial. De fet, el seu registre vocal es considera un dels més amplis mai vistos. A més, acumula premis per la seva trajectòria i originalitat, com el Premi Dial, pels seus 25 anys en el món de la música o el Premi Innovació a l'Òpera per l'obra LUBNA, entre altres.10 curiositats sobre Mónica Naranjo


1. L’artista va néixer a Figueres el 23 de maig de 1974.


2. De petita volia ser ginecòloga. Fins i tot, abans de triomfar en la música, es va plantejar entrar a la Universitat per estudiar medicina i, posteriorment, especialitzar-se en ginecologia.


3. Tot i voler entrar en el camp mèdic, la música sempre ha sigut la seva passió. Amb quatre anys ja cantava i amb 11 tocava el piano. Quan va complir 14 anys, la seva mare la va apuntar a classes de cant.


4. Va ser veïna del pintor Salvador Dalí. La mare de la cantant netejava la casa d’uns metges que tenien molt bona relació amb el pintor. En diverses entrevistes, Mónica Naranjo ha destacat que encara recorda com Dalí es tapava amb una manta vermella per protegir-se del fred quan anava amb cadira de rodes.


5. Amb només 14 anys va guanyar el certamen de bellesa Mis Regional Catalunya. Ella mateixa ha reconegut que s’hi va presentar per guanyar diners, però assegura que en cap cas esperava guanyar.


6. Recordeu quan portava la meitat del cabell de color castany fosc i l’altra d’un ros or? Va lluir el cabell bicolor durant vuit anys i, segons ha confessat la cantant, els dos colors tenien un gran significat: la part clara representava la dona rebel que tenia en el seu interior i la fosca la nena bona que també treia en certs moments. Era la unió de les seves dues personalitats.


7. Va ser corista del grup ‘Locomia’. Una nit, Mónica Naranjo estava cantant en un karaoke i, casualment, allà estava el conegut productor Jose Luis Moreno. Aquest li va dir que tenia talent i la va posar en contacte amb el productor discogràfic Cristóbal Sánsano (amb qui posteriorment es va casar), i així va començar a ser corista del famós grup d’electro-pop.


8. Ha sigut escollida pels crítics del ‘New York Times’ com una de les millors veus a escala mundial. Els experts asseguren que l’artista té un dels registres vocals més amplis mai vistos.


9. Amb l’àlbum ‘Palabra de Mujer’ va obtenir el seu primer disc de platí i ja acumula tres World Music Awards per ser l’artista espanyola més venuda. L’èxit mai s’acaba per a aquesta dona!


10. És una icona del col·lectiu LGTBIQ+, tant, que l’any 2019 va ser pregonera de l’Orgull Gay a Madrid. A més, l’any 2021 va rebre un premi Maguey del festival de cine de Guadalajara com a activista del col·lectiu.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156