• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Panells solars tèrmics i fotovoltaics

Les energies renovables són energies totalment netes quan es consumeixen i ajuden a cuidar el medi ambient, ja que provenen de fonts naturals que són inesgotables, com l’aire, l’aigua, el sol o la biomassa. Aquests tipus d’energies estan agafant cada vegada més força i s’estan implementant en les llars.


La manera més comuna i senzilla de fer ús d’alguna d’aquestes energies és a través de panells solars tèrmics i fotovoltaics. Funcionen amb radiació solar i cal tenir present que –al contrari del que es pot pensar– no només absorbeixen els rajos durant els dies de més temperatura, sinó també quan el cel està ennuvolat, ja que la radiació arriba de la mateixa forma, l’única diferència és que el seu rendiment és una mica menor.Ambdós panells tenen funcions diferents però complementàries, per aquest motiu, cal que s’instal·lin conjuntament. El panell tèrmic serveix per escalfar l’aigua que utilitzem per banyar-nos o per a la calefacció, entre altres usos. I el fotovoltaic s’empra per generar electricitat de forma natural i enviar-la a la xarxa.


Alguns beneficis d’aquesta i altres energies renovables són que tenen menys emissions de carboni que les generades amb energies convencionals. A més, no emeten gasos d’efecte hivernacle, són més respectuoses amb el medi ambient i molt més econòmiques, ja que en alguns casos, ens permeten evitar pagar les factures de la llum o el gas.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156