• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

Per què ens enamorem?Segur que en moltes ocasions t'has preguntat què s'ha activat dins del teu cap per a enamorar-te d'aquesta persona. Hauràs pensat que és el que té i per què no pots treure-la de la teva ment. La veritat és que, per naturalesa, necessitem l'afecte d'altres persones. Sentir-nos estimats. A continuació podràs conèixer què és el que passa en el nostre cos quan perdem el sentit per un altre ésser humà:

En l'àmbit hormonal, quan ens enamorem el nostre cervell allibera dopamina, oxitocina i serotonina, entre altres substàncies que ens fan sentir plens d'energia i felicitat. L'última, la serotonina, és la responsable del benestar i el bon humor i participa en l'eliminació de la ira. L'oxitocina és l'encarregada de provocar l'eufòria de l'enamorament i d'originar un llaç permanent amb l'altra persona i la dopamina està relacionada amb el plaer, és a dir, és l'hormona que ens fa sentir eufòrics i enèrgics.


Les persones ens podem enamorar més fàcilment d'algú que ens recordi a un dels nostres pares, encara que la similitud no sigui molt evident.

L'alliberament del còctel de química en el nostre cervell es pot deure a diversos motius. Aquests són alguns exemples:

1) Encara que diguin que els pols oposats s'atreuen, la veritat és que és al contrari. La similitud atreu perquè en l'amor hi ha múltiples mecanismes d'identificació mútua. Vaja, que ens enamorem dels qui percebem com a semblants a nosaltres.

2) Les persones ens podem enamorar més fàcilment d'algú que ens recordi a un dels nostres pares, encara que la similitud no sigui molt evident. Normalment, es tracta d'un tret de personalitat.

3) La comunicació. Connectar amb una persona conversant de manera espontània i generar una conversa en la qual tots dos són capaces d'escoltar-se i de comunicar el que pensen poden desencadenar un autèntic enamorament sobtat.

4) També compartir un episodi difícil pot unir dues persones, ja que aquest tipus de situacions ens fan especialment sensible als altres. En aquest sentit, les situacions problemàtiques compartides també incrementen el desig sexual.

5) Finalment, una parella que, per dir-ho d'alguna manera, satisfà les normes socials establertes o aconsegueix una acceptació molt àmplia per part de la resta de la gent pot contribuir a fer que s’enamorin.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156