• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Previsions abans de sortir d'excursió
Abans de sortir de casa per realitzar una excursió cal que tinguem diferents punts en compte si volem tenir una jornada exitosa i sense ensurts.


1. El primer que hem de fer és escollir una ruta que estigui al nostre nivell. Ens hem d'assegurar d'escollit un recorregut pel qual estiguem preparats físicament. Posar-nos reptes sempre està bé, però cal que siguem conscients de fins a on podem arribar per evitar ensurts o lesions greus.


2. Mira el temps. No et fiïs de l'instint. Consulta quina serà la meteorologia a la zona on estaràs d'excursió. I és que una tempesta a la muntanya no és una broma. Hi ha mil llocs on mirar el temps que farà, la nostra recomanació és que miris més d'un perquè puguis ser crític i triar si sortir o no. La muntanya no es mourà, si no veus clar el temps, deixa l'excursió per a un altre dia. És millor tenir una nova oportunitat que tenir un contratemps gros.


3. Avisa de la ruta que faràs. Deixa dit on vas i a quina hora aproximada tens previst retornar. És important, en cas que tu no puguis donar l'avís, que hi hagi algú que ho doni per tu si no tornes tal com havies dit. Si canvies de ruta i tens cobertura, també és important avisar.


4. Porta subsistències. Encara que la teva excursió a priori sigui curta, sempre has de portar aigua suficient (mínim 1 litre per dia, tot i que es recomana 2) i alguna cosa de menjar. Tu tries si vols portar un entrepà de xoriço o unes ametlles, però has de posar alguna cosa a la motxilla. La fruita t'aporta energia i aigua, així que és un aliment molt recomanable per a la teva excursió. També és important que, si necessites medicació de forma habitual, portis els medicaments a sobre encara que l'excursió sigui curta. En cas que se't compliqui la ruta, és millor estar previnguts.


5. Estigues ben comunicat. Avui dia sembla impossible viure sense mòbil, però et sorprendria saber la de gent que se'l deixa a casa al·legant que no hi haurà cobertura a la muntanya. És cert que potser no tindràs cobertura de la teva companyia, però si et passa alguna cosa durant l'excursió, et serà molt útil per trucar al 112, ja que agafa qualsevol cobertura. Tampoc ve malament una bateria de recanvi. I si vols tenir una seguretat extra, descarrega't una aplicació per enviar les coordenades en cas de necessitat. Una app molt recomanable és Safe365, és molt útil per als que surten sovint a la muntanya, ja que en cas d'haver de donar un avís al 112, els envia les coordenades exactes perquè et puguin localitzar. A més és gratuïta. Això sí, un cop hagis donat l'avís, no et moguis de la zona.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156