• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

Professionals de la salut i voluntaris treballen per fer les proves als més de 64.000 inscrits


SFGA/JAViladot


Els sanitaris i voluntaris dels 59 StopLabs ja han realitzat més de 15.000 proves d'anticossos a la població que s'ha inscrit per fer-se la prova (64.000 ciutadans). Des de Salut es corda que aquests tests són una eina "efectiva per al control de la infecció" i que se l'hauria de fer tota la població.


Pel que fa als resultats de les proves, la metgessa internista del SAAS i membre del comitè coordinador dels tests, Cristina Royo, va destacar dimarts en una roda de premsa que el Ministeri de Salut notificarà a través d'una trucada, un missatge SMS o un correu electrònic les indicacions pertinents. En cas que el test indiqui que la persona en qüestió pot ser vector de contagi, se li notificarà que s'aïlli –ella i els seus contactes– i que es posi en contacte amb el seu metge referent per rebre les indicacions pertinents.


Si el resultat del test no mostra indicadors d'infecció recent per COVID-19, es notificarà al ciutadà que segueixi les recomanacions generals del Govern i es concretarà una cita per a la segona prova al cap de dues setmanes.


Continua l'aplanament de la corba


Segons les últimes gràfiques recollides en relació al COVID-19, Garcia assegura que es pot confirmar "la tendència de les darreres setmanes de la davallada progressiva de la corba". A més, destaca que les mesures de distanciament social "estan sent efectives" i "entre tots, ho estem fent suficientment bé perquè el virus no corri massa ràpid".


Tot i això, des del ministeri es recorda que l'epidèmia no s'ha acabat i, per tant, s'han de seguir respectant les indicacions i recomanacions sanitàries, així com les franges horàries per sortir a passejar o fer activitat física.


Les xifres


Pel que fa a les dades epidemiològiques, actualment hi ha 191 casos actius de persones malaltes de la COVID-19 a Andorra. D'aquestes, 15 es troben ingressades a l'Hospital Nostra de Meritxell (9 a planta i 6 a la Unitat de Cures Intensives). Així mateix, des de l'inici de la pandèmia ja hi ha 514 altes acumulades i 46 defuncions.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156