shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Estefania Gracia Ruiz

Punts clau a l’hora d’escollir la casa ideal

· Dimensions de les estances de l’habitatge: pensa bé en quina situació familiar et trobes. Tens fills? Vols tenir-los? Tens gent gran que amb el pas el temps pot passar al teu càrrec? Totes aquestes coses són importants a l’hora de decidir quantes habitacions necessites. És possible que el que necessitis avui no et valgui demà.

· Estat físic general de terra, parets, mobles, rajoles, sostres, terres...


· Té calefacció? Els radiadors funcionen?


· Canonades i instal·lació elèctrica. Quan és l’última vegada que les han canviat?


· Que els subministraments funcionin correctament (pressió de l’aigua).


· Que els respiradors estiguin en bon estat.


· Quins comerços o facilitats hi ha al voltant? Sembla una ximpleria, però és important saber a quina distància està el supermercat, la farmàcia, el transport públic... Aquests elements et donen una comoditat que pot transformar-se en qualitat de vida.


· Té garatge? Si no el té i per a tu és imprescindible has de tenir en compte a l’hora de decidir el pressupost que necessites comptar amb una part per al lloguer mensual d’un garatge. I una altra pregunta que l’acompanya, ¿Es pot aparcar bé per la zona? Si la resposta és no, pot ser que no tinguis opció a pagar-lo.


· Quina orientació té l’habitatge? El millor és que estudiïs l’orientació de l’edifici, per això, potser la millor opció és que t’acostis a diferents hores del dia per veure si el pis té la suficient llum. I no només pel tema de la llum, sinó també per la temperatura. Hi ha vegades que els pisos interns estan més ben orientats que els que donen a l’exterior. Recordeu-vos que el sol surt per l’oest però es desplaça al llarg de l’any.


· Quin pis és? Pensa que com més alt, menys soroll, i quant més baix, més a prop queda el carrer i, per tant, més sorollós és. Per això, els àtics són els preferits per la majoria de la gent.


· L’edat de l’habitatge: Moltes vegades l’important no és que sigui nova, sinó que estigui ben construïda amb materials de bona qualitat. Hi ha construccions noves que abans de l’any ja tenen goteres al garatge o esquerdes a les parets. Les instal·lacions com la llum o l’aigua es deterioren moltíssim amb el temps i no és barat canviar les canonades d’aigua en un edifici de fa 30 anys. Així que el millor és que comprovis que tot això està canviat ja.


· La comunitat. Estàs segur de que vols tenir veïns? És una decisió difícil. A les afores de les ciutats sol haver-hi cases individuals barates sense haver de pagar comunitat ni suportar a veïns. Però si vols zones cèntriques sempre has de conviure amb això. També depèn molt de les despeses. Els edificis amb pocs habitatges són més tranquils, però els costos fixos augmenten, com pot ser el porter, les reparacions, l’administració...


· Hi ha molt de soroll? Per anar bé, hauries de visitar l’habitatge en diferents horaris per comprovar si és sorollós, si hi ha massa trànsit, si hi ha molt moviment...


· L’IBI. L’Impost sobre Béns Immobles és ineludible. L’any en el que compris l’habitatge li correspon pagar al seu propietari al començar l’exercici, però després hauràs de fer-ho tu, i més val que sàpigues a quant ascendeix.FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156