• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

QUÈ AMAGA LA NEU?Un dels trets que més es coneix sobre la neu és que està formada per una acumulació de petits vidres. Però, saps d’on provenen? Els vidres creixen en l’atmosfera gràcies a l’absorció de petites gotes d’aigua que, quan col·lisionen, s’uneixen en forma de flocs de neu. En funció de la temperatura, aquests cauen a la Terra en forma de calamarsa o de pluja. Cada cristall té una forma i grandària diferent, però el curiós és que absolutament tots tenen sis costats.


I atents, perquè la neu no és blanca. En realitat, és transparent. Però visualment, ens sembla que té el color de la pau. Això és a causa de la incidència de la llum solar (i també lunar) que es reflecteix sobre la superfície dels flocs gelats. Encara que sembli increïble, hi ha ocasions en les quals podem arribar a veure la neu blava o fins i tot vermella (especialment quan hi ha algues en la seva composició que li aporten aquest color). Un altre factor a destacar és la quantitat de flocs que cauen cada any sobre el nostre planeta. En total, durant els mesos de neu cauen un quadrilió de flocs. Perquè et facis una idea, la meitat de la superfície terrestre de l’hemisferi nord queda coberta per aquest mantell blanc. Fent memòria dels rècords mundials, trobem que la nevada medial anual més gran es va registrar al Japó (a Sukayu Onsen) en el període de 1981-2010, amb una mitjana de 1.764 centímetres.


Una altra dada? El lloc més fred i habitat del planeta està a Rússia. Es tracta de la ciutat de Oimiakón, on s’ha registrat un rècord de temperatures de fins a -71,2 graus. En aquestes condicions, es diu que es congela fins i tot la saliva, que es converteix en petites agulles que es claven en la llengua. També s’ha constat que els peixos es moren només 30 segons després de treure’ls de l’aigua.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156