• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Què s’amaga darrere dels micros?

Tots sabem que el karaoke és sinònim de música, de cantar i, sobretot, de passar-ho bé! Però saps quin és el seu verdader significat? Quin és el seu origen o quina és la sessió de karaoke més llarga de la història?

El karaoke va saltar a la fama a principis dels anys 70 a mans d'un restaurador japonès amb dots d'inventor i de cantant, Daisuke Inoue. El jove Inoue va rebre la invitació d'una empresa d'assegurances per a actuar en una fira de mostres. Inoue no podia assistir-hi, però per no perdre el bolo, va recórrer als seus coneixements tècnics d'aficionat i va inventar una maquineta que permetia a qualsevol persona cantar en viu sobre una versió gravada de la cançó. Va fer servir cintes de música i autoràdio, una màquina expenedora de monedes i un petit amplificador i ho va ajuntar tot per crear la primera màquina de karaoke. La idea d'Inoue es va expandir a gran velocitat per tot el país i, ràpidament, va saltar a la resta del món. 

Segons el seu creador, la paraula karaoke sorgeix de la combinació dels termes japonesos "kara" (buida) i "okesutora" (orquestra), creant així el concepte d'"orquestra buida".

Després de la seva creació, el karaoke només ha fet que créixer i evolucionar. Segons el Centre de Visitants Japonès, al Japó existeixen més de 100.000 sales de karaoke, sent el país que més sales té. Mentre que Les Filipines és el país que més karaokes té a casa, amb gairebé un per llar. També es coneix que les cinc cançons més sol·licitades en l'àmbit occidental són: Summer Nights de Grease, Let it Go d'Idina Menzel, Sweet Caroline de Neil Diamond, Billie Jean de Michael Jackson i Bohemian Rhapsody de Queen. I aquí una altra dada curiosa... La Xina posseeix el rècord de la sessió de karaoke més llarga amb una marca de 456 hores, dos minuts i cinc segons (això són 19 dies!). En l'àmbit individual, el rei dels karaokes és Leonardo Polverelli, un italià que té el Rècord Mundial Guinness per haver cantat 1.295 cançons seguides durant quatre dies. 

Com podem veure, el karaoke és una activitat practicada arreu del món i amb molt d'èxit. I és que està demostrat que ajuda a combatre l'estrès, a apujar l'autoestima i a enfortir les relacions socials. La millor manera de gaudir d'aquesta activitat i de tots els seus beneficis al Principat és cantar rodejats d'amics i familiars al Club Energy d'Escaldes-Engordany. L'establiment disposa d'una sala vip i d'un espai preparat per acollir les millors sessions de karaoke. Qui sap, potser algun dia Andorra aconsegueix prendre-li el trofeu a la Xina.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156