LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156

Quant saps del reciclatge?

La paraula reciclatge l’escoltem fins i tot a la sopa. Però, veritablement, saps en què consisteix? Què saps en realitat del reciclatge? Posa a prova els teus coneixements amb el següent qüestionari!



1. Quina d’aquestes accions no pertany a la regla de les tres erres de la sostenibilitat?

a) Reduir

b) Reutilitzar

c) Reciclar

d) Respectar


2. El reciclatge busca reduir la pressió que exercim sobre els recursos naturals per millorar la manera en què ens relacionem amb el nostre entorn. Tot i tenir un impacte ecològic molt beneficiós, hi ha la percepció que perjudica econòmicament a la societat. Creus que el reciclatge és rendible econòmicament?

a) Sí

b) No


3. Quin d’aquests colors no pertany a un contenidor de reciclatge?

a) Groc

b) Verd

c) Negre


4. Saps per a què s’utilitza el contenidor vermell?

a) Piles i deixalles perilloses

b) Olis i insecticides

c) Les dues respostes anteriors són correctes


5. Saps quant triga, de mitjana, en degradar-se una ampolla de plàstic?

a) 20 anys

b) 120 anys

c) 700 anys


6. Saps a quin contenidor hauries llançar els brics?

a) Groc

b) Verd

c) Blau


7. I què passa amb les llaunes? Saps quin contenidor els correspon?

a) Groc

b) Verd

c) Blau


8. Parlant de tot el que es llença al contenidor groc, saps quin va ser el percentatge de residus dipositats erròniament en aquest contenidor durant l’any passat?

a) 5%

b) 30%

c) 62%


9. De quin color és el contenidor destinat al reciclatge de paper i el cartró?

a) Vermell

b) Blau

c) Taronja


10. Les bateries, els telèfons mòbils, ordinadors i altres electrodomèstics o aparells electrònics, posseeixen entre els seus components elements altament contaminants com el liti i altres metalls pesants. Saps on els has de dipositar quan ja no són útils?

a) Al contenidor gris

b) En un punt net

c) Al contenidor de deixalles generals


11. Saps quin d’aquests objectes no s’han de llençar al contenidor de vidre?

a) Un got

b) Una bombeta

c) Ambdós


12. Amb el reciclatge de tres ampolles de vidre...

a) Evitem l’emissió d’1 quilogram de CO2 a l’atmosfera

b) Reduïm 1 quilogram d’escombraries que va l’abocador

c) Estalviem més d’1 quilogram de matèria prima

d) Totes les respostes anteriors són correctes







Respostes:

1-d. 2-a. 3-c. 4-c. 5-c. 6-a. 7-a. 8-b. 9-b. 10-b. 11-c. 12-d.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156

  • Instagram
  • Facebook