• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Qui ens ha facilitat la vida amb el copiar/pegar?L'eina informàtica de copiar/pegar forma part del nostre dia a dia com un element indispensable més. Actualment, no som capaços de contemplar una realitat sense aquesta meravella. En qüestió de segons, i amb el mínim esforç, podem copiar un text de 200 pàgines i traslladar-lo a un altre document. Així de senzill. En un tancar i obrir d'ulls. I desenes d'accions més que sense el copiar/pegar ens costarien hores...


Però la veritat és que per molt que ara ho veiem com una eina lògica i present en qualsevol dispositiu o programa informàtic, fa 40 anys aquesta eina no existia. No va ser fins al 1981 que va aparèixer per canviar les nostres vides. I, el més important, qui va ser el seu inventor i responsable de fer-nos el dia a dia més fàcil? Doncs Larry Tesler. Un inventor que va néixer al Bronx (Nova York) l'any 1945. Tesler va estudiar a la Universitat de Stanford, Califòrnia, i es va especialitzar en disseny d'interfície d'usuari. És a dir, en fer que els sistemes informàtics siguin més fàcils d'utilitzar.


Mentre treballava en el departament d'informàtica del Xerox PARC (un centre d'innovació de Califòrnia), va idear un procés pel qual es podia capturar text d'un apartat de l'ordinador i enviar-lo a un altre espai d'aquest. Així va néixer el copiar/pegar que coneixem avui en dia. Durant els primers anys es va anar perfeccionant i aplicant a altres documents que no fossin text. Fins a arribar a totes les filigranes que ens permet fer avui l'eina.


El nom de copiar/pegar prové de la idea de l'edició de manuscrits, quan s'havien de tallar físicament les paraules en una pàgina amb tisores i enganxar-les en un altre lloc.


Les primeres empreses a integrar l'eina de copiar/pegar van ser Apple (1981) i Macintosh (1984).

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156