shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Estefania Gracia Ruiz

Quin tipus d’aire s’adapta millor a la teva llar?

L’aire condicionat ens refresca si fa calor, ens abriga si fa fred i purifica l’aire de la llar constantment. Gràcies a aquests avantatges, s’ha convertit en un dels electrodomèstics preferits, tot i això, comprar l’aire condicionat adient pot arribar a ser un veritable mal de cap.


El primer que cal tenir en compte és el tipus d’aire condicionat que es vol adquirir: de finestra, de paret, de sostre, portàtil o central. L’aire de finestra sol estar integrat en una caixa gran que es col·loca a la paret. S’ha de fer un forat i queda la meitat de la caixa a l’interior de l’habitatge i l’altra meitat a l’exterior. Aquest tipus d’aire cada vegada està en més desús perquè consumeix molta electricitat, és, generalment, molt sorollós i alguns edificis no l’accepten a causa del forat que s’ha de fer. Tot i això, té un cost baix d’instal·lació i el seu manteniment és senzill.


L’aire de paret és el que actualment té més èxit, perquè presenta molts avantatges i són relativament econòmics. La unitat que conté el compressor es troba a l’exterior de l’edifici i es comunica amb la unitat interior (evaporador-condensador) mitjançant uns tubs, per tant, el forat que s’ha de fer és relativament petit. A més, els nivells de soroll són molt baixos i estèticament és més net. El manteniment també és senzill, però la instal·lació és una mica més complicada que la dels aires de finestra i és difícil col·locar-lo en determinades parets, com les prefabricades.L’aire de sostre té un funcionament similar als de paret, tot i que solen ser de major capacitat. La seva instal·lació és més costosa i complexa. Un dels avantatges d’aquest aparell és que la seva capacitat és molt elevada (des de 36.000 fins a 60.000 BTU), per tant, és molt indicat per a grans espais. Tot i això, la seva instal·lació té un cost força elevat i sol ser una mica sorollós.


Un altre aire molt utilitzat és el portàtil. Incorpora tot el sistema en una caixa acoblada amb rodes i es pot transportar fàcilment. Disposa d’una mànega flexible que expulsa l’aire calent cap a l’exterior i no requereix d’instal·lació. A més, emet poc soroll. L’inconvenient és que sol ser molt car si es té en consideració la relació qualitat-preu i no és molt potent.


Finalment, l’aire central és similar a l’aire de sostre o paret però amb una instal·lació molt més gran. S’utilitza per condicionar edificis complets i el seu cost és força elevat, tot i això, ofereix un gran confort i agrega molt valor a l’habitatge. El manteniment és senzill i perdurable. La part negativa és que necessita utilitzar diferents conductes, plafons i sostres ras.FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156