• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Rentadores intel·ligents

Has sentit a parlar de les rentadores intel·ligents? Fins ara, les noves tecnologies s'havien concentrat molt en els aparells audiovisuals com el mòbil o la televisió, però la innovació arriba cada vegada més lluny. Ja podem trobar rentadores que actuen soles i que es poden controlar a quilòmetres de distància. Les cases més pioneres estan afegint diferents funcionalitats perquè rentar la roba es converteixi en una tasca cada vegada més senzilla i còmoda de fer.

Les darreres innovacions en l'àmbit de la gestió eren que la rentadora comencés a rentar a una hora determinada, però la majoria no permetien fixar una hora concreta, s'havia de fer una mica a ull. Això ha canviat, han sortit aplicacions que permeten programar la rentadora posant l'hora, el minut i el segon exacte, i tot a través del telèfon mòbil o d'una tablet. Això sí, no ens hem d'oblidar de posar la roba i el sabó de forma manual, ja que –per ara– les aplicacions encara no ho fan per nosaltres, però tot arribarà.


Una altra funció que integren les noves tecnologies és que es poden rebre notificacions a través de l'aplicació i se'ns avisa quan ha finalitzat la rentada o si hi ha alguna incidència o avaria. Fins i tot, hi ha alguns models que permeten que la rentadora comuniqui directament el problema al servei tècnic.A banda del control a distància, també hi ha rentadores que disposen d'un sensor que detecta quin programa és el més adient per al tipus de roba que té en el seu interior. I és que quantes vegades hem estat dubtant sobre quin programa hem de posar i al final hem optat pel de sempre o pel delicat? Amb aquest nou servei, s'acaben els mals de caps i la decisió passa a mans de la rentadora. També hi ha sensors que detecten la càrrega extra de roba i la duresa de l'aigua. I en funció d'això, el mateix aparell determina la quantitat de sabó que ha d'utilitzar i gestiona la quantitat d'aigua per no malbaratar ni una sola gota.


En els models d'alta gamma també s'aposta cada vegada més per dotar la rentadora de dos tambors. S'afegeix un més petit al qual ja hi ha habitualment on es pot col·locar la roba més delicada o la dels nadons, que necessita més cuidats. D'aquesta manera, s'evita haver de posar dues rentadores diferents per no barrejar la roba.


Finalment, una altra funcionalitat que s'incorpora cada vegada més és el vapor. El seu ús té molts avantatges per a la roba, ja que evita el desgast dels teixits i elimina les olors. A més, facilita el planxat posterior, elimina possibles al·lèrgens i permet estalviar aigua. Tot i que també hi ha algunes funcions de vapor que únicament són per refrescar la roba i airejar-la.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156