• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

S’ADMETEN MASCOTESCOM TENIR CURA DE LA TEVA MASCOTA DURANT L’ESTIU

Les altes temperatures i la manca d’hidratació pot fer que la nostra mascota pateixi l’anomenat cop de calor. Per evitar aquesta temuda situació cal mantenir els animals sempre ben hidratats i no deixar-los mai tancats en espais reduïts i sense ventilació, encara que sigui només cinc minuts.


Tanmateix, cal vigilar a l’hora d’anar d’excursió a la muntanya amb la nostra mascota, i intentar escollir rutes on l’animal tingui un bon accés a l’aigua (rius, llacs, fonts....) o bé, si això no és possible, portar sempre aigua a la nostra motxilla destinada a ella.


A més, per tal d’evitar al màxim aquesta situació, s’aconsella no realitzar excursions durant les hores del dia de més calor i exposició solar, així com intentar escollir rutes proveïdes d’ombres i llocs per a descansar.


Salivació excessiva, febre alta, hiperexcitació, hiperventilació, convulsions i pèrdua de coneixement són alguns dels signes que mostren que l’animal està patint un cop de calor. En cas de trobar la nostra mascota en aquesta situació, cal acudir immediatament al veterinari.


És important estar informat sobre les malalties més freqüents que poden afectar a la nostra mascota a cada país on viatjarem i prendre les mesures preventives pertinents ja des del nostre punt d’origen. Una bona manera d’aconseguir aquesta informació és contactar amb el vostre veterinari de confiança i amb el consolat del país de destí.

Convé també obtenir informació sobre les condicions i requisits que demana la companyia aèria amb la qual viatjarem amb la nostra mascota, en cas d’utilitzar l’avió com

a mitjà de desplaçament.


LA PREVENCIÓ ÉS LA MILLOR SOLUCIÓ

Puces, paparres, polls, mosquits i erugues són alguns dels insectes enfront dels quals hem de protegir la nostra mascota durant l’època d’estiu. Existeix una varietat d’insecticides o parasiticides en forma de collars, pipetes o comprimits que ens permetran evitar que el nostre animal s’infesti de puces i paparres i que alhora actuaran de repel·lents enfront dels mosquits, vectors, tots ells, de greus malalties per als nostres peluts.

Pel que fa a l’eruga processionària, la millor prevenció és evitar al màxim passejar amb el nostre animal de companyia pel seu hàbitat. I és que la processionària és present sobretot en els boscos de pi i avets de les solanes, i detectem la seva presència bàsicament per la visualització de les inconfusibles bosses blanques que pengen del pi. El moment més perillós que el nostre animal entri en contacte amb elles és quan baixen de l’arbre per a enterrar-se durant la primavera, sent abril i maig els mesos més crítics.


En cas de contacte del nostre animal amb l’eruga, aquesta produeix una greu lesió inflamatòria a la cavitat oral i llengua, que en molts casos requerirà de la seva hospitalització en un centre veterinari. La ràpida aplicació d’aigua tèbia a la zona afectada pot apaivagar la simptomatologia dolorosa que l’animal pateix en aquell moment.


Vial Josep Viladomat, nº36, Edifici Prat del Vilà AD700 Escaldes-Engordany - Principat d’Andorra. Tel.: +376 863 331 Urgències 24h: +376 346 060 hospital@monveterinari.com www.monveterinari.com www.facebook.com/monveterinariandorraLES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156