• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Sabies que...?· Les joies són gairebé tan antigues com l’ésser humà. Durant la prehistòria ja es creaven joies a partir de pedres, ossos, llavors, fusta o dents d’animals.


· Egipte és un referent pel que fa al món de les joies. Els grans faraons adornaven els seus cossos i tombes amb pedres precioses i joies de gran valor. Les peces més especials tenien forma d’escarabat (representació del sol i la creació), d’’ull d’Horus (déu de la protecció) o d’escorpins, serps i altres animals considerats especials.


· La civilització Celta va ser una altra civilització pionera pel que fa a la construcció de joies. Van ser els primers a aplicar diferents tècniques sobre els metalls, com el gravat, la filigrana, la fosa, l’esmalt o la granulació.


· Durant l’Edat Mitjana la joieria eclesiàstica va guanyar força i tant homes com dones portaven crucifixos, reliquiaris i escapularis. Va ser allà on l’orfebreria va començar a guanyar més poder. La burgesia feia servir anells amb monogrames, que servien com una mena de signatura, simbolitzant el seu noble origen. I les classes riques també utilitzaven perles, robins i altres gemmes que es van acabar convertint en un símbol de l’aristocràcia.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156