• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Sabies que...?La paraula bikini té el seu origen en la bomba atòmica i l'atol polinesi de Bikini (una formació coral·lina en ple oceà Pacífic).


El 2 de juny de 1946, quan es preparava el terreny per a la Guerra Freda, Estats Units duia a terme unes proves nuclears amb bombes d'Hidrogen a l'atol Bikini. El terreny va patir la potència megatónica de l'artefacte i la vegetació de l'illot va quedar destruïda, completament nua.


Per aquestes dates, a París, el dissenyador Louis Réard donava a conèixer la seva nova peça de bany per a dones que s'allunyava de tot l'existent fins llavors i desafiava les estrictes lleis morals i de conducta que tant caracteritzaven la societat de postguerra. El dissenyador va decidir posar el nom de bikini a la nova creació en honor a la nuesa de l'atol polinesi. També es diu que li va voler posar aquest nom perquè volia que la seva invenció generés tanta commoció com la bomba atòmica. A més, va decorar el bikini amb un estampat similar a les pàgines dels diaris fent referència "als rius de tinta que s'escriurien sobre la nova peça de bany".

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156