shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Estefania Gracia Ruiz

Teixits ecològics per vestir la nostra llarSi cuidem la nostra pell i el nostre entorn, cuidem-lo sempre. Heu sentit a parlar dels teixits ecològics? Cotó orgànic, lli, llana natural... Imagina't vestir la teva llar amb aquests materials. Els pots incorporar en coixins, catifes, mantes, cortines, llençols... Tot el que sigui teixit ho pot ser en la seva millor versió.


Comencem pel cotó orgànic. Aquest material es cultiva en terrenys on està prohibit l'ús de pesticides, herbicides i altres químics tòxics. Només es permet l'ús de fertilitzants naturals i es controla la qualitat de terra i d'aigua. Si una fibra s'ha certificat com orgànica, vol dir que les seves condicions de creixement han estat supervisades i certificades per una de les múltiples agències oficials de comerç orgànic que hi ha repartides per tot el món. Una tela només pot definir-se com orgànica quan el 95% de la seva composició sigui orgànica. A més, el cotó orgànic és més suau que el convencional, manté l'olor de net més temps i provoca menys al·lèrgies a la pell. I és que els cotons industrials es blanquegen amb clor, peròxid d'hidrogen, dioxina i formaldehid, entre d'altres, abans de ser tenyits.


I què en podem dir de la llana ecològica? Procedeix de l'ovella i posseeix una extraordinària elasticitat. No es trenca quan s'estira i es pot doblegar gairebé 20.000 vegades sense ocasionar cap dany. Tampoc s'arronsa ni es deforma. Entre els seus avantatges cal destacar que les seves fibres són suaus, deixen respirar al cos i protegeixen de la humitat. Perquè la llana sigui ecològica, cal que el pinso de les ovelles sigui ecològic, bones pràctiques de maneig ramader i prohibició absoluta dels pesticides, hormones i manipulació genètica.Com a altres materials naturals trobem el lli. De forma general, aquest material és ecològic, ja que pràcticament no necessita cap tipusde fertilitzant químic per créixer. El seu ús no es limita a la fabricació de teles: la textura de la planta és tan versàtil que s'utilitza en fabricació de productes múltiples. És fresc i absorbent, per això és indispensable a l'estiu. També és la més forta de totes les fibres naturals.

FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156