• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

TEMPS PER PENSAR EL TEU SALÓ VERD

En els últims anys, la passió per les plantes i, sobretot, per l'hort no ha fet més que augmentar. I no només això, sinó que cada vegada va més de la mà d'una major consciència pel valor de la natura i el respecte pel medi ambient. A més, s'opta per combinar aquesta consciència amb una recerca del confort traient molt més partit als espais verds. De fet, pots aprofitar aquests mesos de recés jardiner per pensar com actualitzar el teu jardí o la teva terrassa i convertir-los així en veritables salons per fer-hi vida la major part de l'any. T'expliquem cap a on apunta aquesta assenyada revolució verda.


HORT I JARDÍ

Podem explotar les qualitats estètiques d’algunes plantes típiques d’exterior (tomateres, maduixeres, verdures de fulla o plantes aromàtiques) i, fins i tot, de petits fruiters de peu o en espatllera per introduir-les al jardí com si es tractés d’una planta ornamental més.


LA REVOLUCIÓ LLUMINOSA

La tecnologia led i la fibra òptica consumeixen menys energia i proporcionen noves alternatives en la decoració nocturna de les zones verdes, ja sigui en l’enllumenat, en testos o en mobles retroil·luminats. La regla principal és no sobreil·luminar l’espai.


JARDINS VERTICALS DINS I FORA DE CASA

Els suports i els sistemes de reg s’han perfeccionat i cada vegada són més segurs i fàcils d’instal·lar. Enjardinar en vertical –especialment quan es compta amb una terrassa petita o un balcó– és una forma molt decorativa d’envoltar-se de verd sense retallar l’espai de moviment.


GESPA SÍ O NO

Dins de la jardineria, la gespa és la plantació amb majors exigències d’aigua i, per tant, una de les pràctiques menys sostenibles. Com a alternatives trobaràs varietats de cespitoses que necessiten menys reg i suporten millor la calor extrema. Són molt apropiades per als climes del centre, la costa mediterrània i les àrees climàtiques més exigents.


SOSTENIBILITAT

És pur sentit comú: si les espècies del jardí s’escullen per la seva capacitat adaptativa al medi, tot resultarà més fàcil i plaent. El nou mantra de la sostenibilitat implica buscar plantes natives o aclimatades.


MOBLES

El jardí, la terrassa o el pati s’entenen cada vegada més com un espai funcional on fer-hi vida, reunir-se amb amics i desconnectar. Per tant, és important decorar-los amb mobles que suporten la intempèrie i envelleixen bé, catifes d’exterior fàcils de netejar i detalls decoratius que redefineixen l’espai.


ORGÀNIC VS SINTÈTIC

Manen l’orgànic i el natural sobre el sintètic i l’artificial. En jardineria, això significa preferir els productes per al cultiu menys agressius amb l’entorn natural i la fauna beneficiosa, com els adobs d’origen orgànic i els fitosanitaris aptes per a agricultura ecològica.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156