• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

TENIR CURA DURANT ELS MESOS DE FREDCal vigilar amb factors com la neu o el gel i procurar que les nostres mascotes no ingereixin productes nocius com l'anticongelant d’automoció o aliments i plantes tòxiques


FACTORS EXTERNS A CONSIDERAR

Si aquest hivern tens pensat anar a la muntanya amb la teva mascota és necessari que tinguis certs factors en compte, com la neu o el gel. Si l’animal no està acostumat a caminar sobre aquestes superfícies, és probable que en realitzar alguna activitat a l’aire lliure, els coixinets de les seves potes s’acabin ressentint. Per aquest motiu, és important que els protegeixis amb olis o solucions greixoses mitja hora abans de sortir de casa. També cal vigilar amb les activitats de neu, com el ‘randonnée’, ja que els gossos tendeixen a creuar-se i poden resultar ferits. Un altre factor que hem de tenir present és l’eruga processionària. La seva aparició varia en funció de les temperatures que han predominat durant l’hivern. Si s’ha viscut una meteorologia més suau, el lepidòpter baixarà dels arbres durant el mes de febrer, mentre que si l’hivern ha estat més dur, ho farà a l’abril, tot i que també hi ha la possibilitat que acabi baixant en dues tongades. Les zones amb més presència són els boscos de pi o avets de les solanes.


UNA LLAR SEGURA PER A ELLS

Pel que fa als espais interiors, es recomana revisar els vehicles que estan en el garatge o en una zona on té accés l’animal i comprovar que no tinguin pèrdues de productes nocius, com l’anticongelant. Aquest líquid té un gust dolç que atreu els gossos i els gats, i la seva ingesta provoca una intoxicació severa que pot arribar a resultar mortal. Un altre element que podem trobar a la llar i que és tòxic és la poinsettia, coneguda com la planta de Nadal. En aquest cas, els qui solen ingerir-la són els gats i cursa amb transtorns digestius.

També s’ha de tenir especial cura amb els àpats. Les festes nadalenques solen estar plenes

d’aliments com la xocolata, les panses o el raïm de Cap d’Any. I aquests productes són molt tòxics per als gossos. El raïm els causa insuficiència renal i la xocolata els pot provocar problemes cardíacs i afectar el seu sistema nerviós. Finalment, és molt important ser conscients del que significa tenir un animal i de totes les atencions i cures que necessita. Per tant, abans de regalar una mascota cal reflexionar i assegurar-se que la persona que la rebrà serà responsable i cobrirà les seves necessitats. I és que, malauradament, cada any s’abandonen més animals com a conseqüència del desconeixement i de la irresponsabilitat.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156