• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Torna l'estampat mariner!Les samarretes i bruses amb estampat mariner s'alcen com una de les tendències top d'aquest estiu. No és la primera vegada que veiem estampats a ratlles en tons blau marí i blanc colar-se en gran part dels nostres armaris, però ja se sap, la moda sempre torna! I aquest és un clar exemple. La combinació que es creu perfecta per a aquesta temporada són: la peça de dalt marinera, uns pantalons blancs, sabates obertes i molts accessoris (joies, cinturons, bosses de mà...).


Orígens de l'estampat mariner


L'estampat mariner ha tingut molta presència en diferents etapes de la moda i ha estat present en els nostres armaris des del seu origen. Sabeu quan va aparèixer aquest estil tan aclamat? Va ser el 1837, l'any de la coronació de la reina Victòria d'Inglaterra. L'esdeveniment va ser l'inici de la coneguda com a època victoriana, en què l'Imperi Britànic va viure una gran expansió i que va suposar grans canvis per al Regne Unit en àmbits com el cultural, l'industrial, el polític i el militar.


Una de les peces clau en aquest creixement va ser la samarreta de ratlles, així com la jaqueta blava amb botons daurats. Es diu que els colors sòlids estaven reservats per als oficials de Marina, mentre que els mariners sense rangs elevats portaven ratlles: blaves i blanques per si algú queia al mar.La incorporació a la moda d'aquest estil a ratlles es va produir a mans de la dissenyadoraGabrielle'Coco' Chanel, que va veure a un grup de mariners abillats amb la samarreta i es va quedar tan captivada que va decidir incloure l'estampat en els seus dissenys. Des de llavors, la influència dels estampats i l'estil mariner es va anar consolidant dins de la moda civil i, a principis de segle XX, va tenir un gran moment de glòria. Fins a l'actualitat, on continua tenint una presència destacable.


L'èxit de les ratlles blaves i blanques.


Actualment, no es coneix massa perquè l'estampat mariner va arribar a tenir tant d'èxit. Es creu que una de les raons podria ser perquè en el seu moment original, l'estampat estava lligat a la imatge de valentia i heroisme dels oficials de la marina britànica que lluïen els seus uniformes en un moment daurat per a l'Imperi Britànic. Més endavant, es va anar atribuint l'estil mariner a la valentia i la llibertat. I, actualment, també s'associa amb l'oci, ja que, en molts àmbits, navegar s'ha convertit en una activitat social i de diversió.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156