• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

TRANSPORT TERRESTRE DE MERCADERIES

Depenent dels diferents tipus de camions amb què compte l’empresa és possible adaptar el transport a les característiques de la mercaderia.Cada vegada més empreses i particulars prefereixen el transport terrestre de mercaderies. És un servei que està en auge i, sovint, ens deslliura de molts mals de cap. Tant si se’n fa un ús particular com si es requereix a nivell d’empresa, el transport terrestre presenta nombrosos avantatges que, a vegades, desconeixem. La primera és la capacitat d’adaptació a la càrrega. Depenent dels diferents tipus de camions amb què compte l’empresa que ens està oferint el servei, és possible adaptar el transport a les característiques de la mercaderia (transport refrigerat, transport cisterna, etc.). D’aquesta manera, es pot protegir la càrrega i preservar les seves qualitats durant tot el trajecte. Un altre punt clau és la flexibilitat. A més de poder tenir en compte les característiques de la càrrega, el transport terrestre de mercaderies ofereix un tracte personalitzat i flexible per al client. Des de l’horari fins a la destinació de recollida i lliurament (de porta a porta). També té més accessibilitat a les instal·lacions on es vulgui enviar la mercaderia, ja sigui una nau, un polígon o qualsevol altre espai industrial que sovint es troba als afores de les ciutats. Per tant, aquest tipus de transport pot adaptar-se per incloure nous enviaments o rutes dins de la ja establerta.


D’altra banda, cal tenir present l’opció de seguiment. El sector del transport s’ha unit al desenvolupament de les noves tecnologies per millorar els seus serveis. Gràcies a l’ús d’aquestes aplicacions, és possible conèixer l’estat de la nostra mercaderia a temps real i saber quan es farà el lliurament o on es troba exactament el paquet. Un altre factor beneficiós és l’econòmic. Aquest tipus de transport no necessita de grans infraestructures (com passa amb el transport ferroviari), sinó que per al seu bon funcionament només requereix el propi vehicle. Això fa que s’abarateixi el cost del servei i que el preu sigui més econòmic per al client.


Sens dubte, un altre punt fort del transport terrestre de mercaderies és la rapidesa. Aquest factor és clau per ser un dels mitjans de transport més elegits. La seva capacitat de resposta, juntament amb la flexibilitat que hem comentat anteriorment, fa que sigui molt efectiu sobretot en distàncies curtes i mitjanes. I l’augment i la millora de la xarxa de carreteres (tant a nivell nacional com europeu), permeten que sigui possible arribar més lluny i més ràpid. Finalment, hem de tenir present la seguretat en els enviaments. El conductor del servei del transport supervisa i vetlla per la seguretat de la mercaderia. D’aquesta manera, es pretenen evitar frecs o xocs a la càrrega, així com fuites o pèrdues. A més d’utilitzar els embalatges que siguin necessaris, molts camions ja compten amb avançats sistemes de seguretat contra el robatori.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156