• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

TREPITJANT FORT

El terme decoració prové del llatí i està vinculat a embellir o adornar alguna cosa. En aquest sentit, les tendències que anualment van sorgint en l’àmbit de la decoració són eines que determinen, igual que passa en el camp de la moda, els tipus de colors o d’estils que tenen més èxit. Però això no vol dir que siguin els únics o els millors a seguir. Perquè, al cap i a la fi, per a gustos, colors. El millor és trobar un estil que encaixi amb la teva personalitat i aprofitar les tendències per acabar de crear una llar confortable i totalment personalitzada.La moda és cíclica. I això serveix tant per a les tendències de moda com les decoratives. De fet, de cara a aquest 2020 es tornarà als estils dels anys 60 però modernitzats. La dècada dels 60 té un estil summament definit i una personalitat que fa d’aquesta decoració un ambient únic. Actualment, l’estil vintage que al·ludeix a aquells anys de glòria està tan de moda que no és complicat trobar els elements claus per aconseguir atmosferes dels seixanta. Les claus per a aquest estil són: els dissenys retro, les formes geomètriques, els dissenys arrodonits, els arcs i les temàtiques de globus i talles.


Una altra tendència que causa furor és la decoració futurista. És totalment contrària a la decoració vintage. Però és que com hem dit, el món decoratiu és tan extens que no hi ha un estil millor o pitjor. En el cas dels ambients del futur, trobem els antecedents en el moviment ‘futurista’ que va sorgir durant la primera meitat de segle XX, i que, actualment, ha pres un realç considerable. Aquesta tendència decorativa serà un ‘boom’ (si és que no ho és ja). Es manifesta com una necessitat de deixar enrere els estils tradicionals per buscar la tecnologia i el confort. Els elements més destacats d’aquest ambient són: la simetria, els objectes lleugers i les peces decoratives fines.Per als més tradicionals, també tenim bones notícies. L’estil oriental està agafant cada vegada més força i s’està emprant en moltes decoracions d’interior. Ja fa temps que aquesta tendència s’ha fet un lloc en el mercat i sembla que seguirà tenint presència durant els propers anys. Un exemple d’aquesta decoració és el conegut estil Wabi Sabi. Es tracta d’una manera de decorar que convida a aprofitar la bellesa de l’antic i l’imperfecte i aposta per reciclar i aprofitar elements. També tenim l’estil Japandi, una tendència decorativa que combina l’estil escandinau i el japonès, ambdós bastant minimalistes, simples i funcionals. De fet, l’apogeu de l’immobiliari multifuncional és una tendència que pot contribuir de manera involuntària a una vida sostenible i, sens dubte, serà popular entre les persones que creuen en pràctiques com el minimalisme; que és un estil atemporal. És a dir, cada any segueix tenint un pas important en l’àmbit de la decoració.


Cal destacar que la tendència dels multifuncionals en mobles i atmosferes interiors s’ha d’esforçar per assegurar que les peces no només s’ajustin funcionalment, sinó també visualment.

Finalment, trobem l’estil industrial, que també ha tingut molt protagonisme durant els darrers anys i que es consolida com una tendència bastant utilitzada per aquesta nova temporada. Es tracta d’un ambient definit per formes asimètriques i materials bàsics com el ferro, la fusta, l’alumini o el plàstic reciclat. Pel que fa a la decoració, les línies senzilles i l’absència d’elements superficials també són característics d’aquest estil.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156