• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

UN VINCLE ÚNIC



Diuen que el gos és el millor amic de l’home i que el vincle que es crea entre l’animal i la persona és únic i irreemplaçable. Però sovint, la relació es veu frustrada per una manca d’obediència o atenció, res que no es pugui solucionar amb constància i treball.


Si es vol millorar la convivència i aconseguir una unió a tots els nivells, cal començar per crear rutines. Els gossos necessiten pautes i saber que passarà en cada moment. D’aquesta forma, s’elimina la incertesa i s’evita un estat d’estrès i ansietat. Entre les rutines principals es troba el passeig i l’hora de menjar. També és important tenir una bona interacció amb el gos a través del joc.


Les activitats lúdiques i d’oci li ensenyen autocontrol i paciència i l’ajuden a entrenar la ment, sobretot quan es viuen noves experiències i situacions.


A part de ser un bon company de joc, també cal ser un bon guia, i és que cal transmetre confiança i seguretat a l’animal en tot tipus de situacions. Per complir aquesta pauta, és fonamental l’educació i l’ensinistrament. Una bona opció és ensenyar-lo a estar pendent de tu i premiar-lo cada vegada que et miri o que vingui en sentir el seu nom. L’ensinistrament facilita la comunicació i dona una base per corregir problemes de conducta que puguin anar apareixent en un futur.


Un altre aspecte molt important és cobrir totes les necessitats bàsiques del gos. La persona s’ha de convertir en el seu proveïdor i dotar-lo dels recursos adients perquè la seva vida sigui sana i equilibrada. Això s’aconsegueix gràcies a una combinació d’exercici, estímul mental, alimentació i higiene.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156