• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Usos del vidre en la construcció i l’arquitectura

El vidre és un material que ha tingut grans avenços en els darrers anys. La constant optimització i desenvolupament de làmines amb major resistència i costos competitius ha facilitat que es puguin fer molts projectes arquitectònics i de construcció amb aquest material com a base principal. La seva transparència, brillantor i duresa fan que sigui un material ideal per al tancament d’edificis, ja que permet aprofitar la llum natural i propicia que els ocupants puguin gaudir d’una vista exterior.


En la construcció, el vidre s’utilitza generalment per cobrir les façanes i altres àrees exteriors de l’obra. Però cada vegada també s’aprofita més per fer separacions interiors. Actualment, es poden trobar vidres en forma de maons i plaques per a murs, rajoles per a pisos o vidres plans per obertures perfectes per dotar els espais d’un disseny original i peculiar.La relació entre la transmissió lluminosa i el factor solar també és un altre element clau que cal tenir present a l’hora d’escollir un vidre. Com més gran sigui aquesta relació, millor s’adaptarà a les condicions climatològiques i lumíniques i a l’orientació de l’edifici. A més, el seu manteniment serà molt més fàcil.


Perquè un vidre pugui ser utilitzat en una construcció ha de complir quatre característiques essencials: ha de poder complementar-se amb tecnologies i sistemes per brindar la màxima seguretat, ha de ser durador, tenir la capacitat de generar confort i aportar un estil.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156